Hvad Er Nordisk Design?

Forside » Design » Hvad Er Nordisk Design?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 06. May 2021

Der er intet som nordisk design. Gennem de sidste mange, mange år har især Danmark skabt masser af både møbler og arkitektur, der har vundet stor popularitet over hele verden. Men hvad er nordisk design egentlig, og hvad kendetegner det? Læs mere om, hvad nordisk design er herunder.

Hvad er nordisk design? Nordisk stil og skandinavisk design er populært over hele verden. Noget af det, der kendetegner nordisk design er især minimalistisk og funktionelt design. Herudover er det også ting som at bruge naturlige materialer, bruge rå materialer, stilrene udtryk og ikke mindst masser af naturlig lys.

Kigger man tilbage i tiden, så har de mest populære møbler en ting tilfælles, nemlig deres tidløshed. Med et enkelt og funktionelt design, med brug af kvalitetsmaterialer og udsøgt håndværk har vi i Danmark skabt masser af møbler, der selv efter mange år har beholdt deres relevans.

Især møbler af træ har altid været populært i nordisk design, og er det stadig den dag i dag. Træ har en uforlignelig charme, som den aldrig rigtig mister. Træ er også slidstærkt, og passer perfekt ind i den generelle nordiske indretning. Herudover er nordisk design også kendt for sin brug af ting som messing, især i forbindelse med lamper.