Hvad Er Urbant Design?

Forside » Design » Hvad Er Urbant Design?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 23. February 2021

Urban Designer lyder mest af alt som en person, der sidder i en lidt for smart kontorbygning og laver nogle malerier eller design, der er inspireret af den urbane betonjungle, der omgiver mange af os. Men sådan er det faktisk slet ikke, det er et langt mere jordnært og praktisk arbejde, som kun bliver mere og mere betydningsfuldt i takt med, at flere og flere vælger at bosætte sig i byerne.

Hvad er Urban Design? Urban design er blandt andet en profession og uddannelse. I bund og grund handler urban design om byudvikling og byplanlægning. Dette inkluderer alt fra infrastruktur, mobilitet i en by, kulturudvikling, klimaændringer og lokale værdier. En urban designer arbejder altså med at forme og udvikle en by i en bestemt retning, både logistisk, arkitektonisk og kulturelt.

Hvis du syntes, at det lyder som et spændende arbejde, så kan du faktisk vælge at læse en kandidat i dette, der gør dig til civilingeniør i urbant design. Dette gør du i Aalborg, hvor du forinden skal have læst en relevant bachelor.

Som uddannet civilingeniør i urbant design har du mulighed for at arbejde i private arkitektfirmaer, kommuner, regioner, tegnestuer og rådgivende ingeniørvirksomheder. Der er altså masser af fremtidsmuligheder med denne uddannelse.