Hvad Er En Kommerciel Reklame?

Forside » Reklame » Hvad Er En Kommerciel Reklame?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 01. December 2020

Hvad er en kommerciel reklame? En kommerciel reklame er bare en reklame. En reklame har til hensigt at skabe et købsbehov hos den forbruger, der ser eller hører reklamen.

Det sker med henblik på, at forbrugeren køber netop det bestemte produkt eller et produkt fra afsenderen af reklamen, så denne kan tjene på det. 

Findes der også ikke-kommercielle reklamer?

Kan reklamer deles op i kommercielle og ikke-kommercielle reklamer? Både ja og nej. Der findes også reklamer, der ikke forsøger at sælge noget her og nu. 

Mens nogen vil betegne diverse reklamer fra NGO'er og non-profitorganisationer, så er disse dog stadig kommercielle, da de har til henblik at få dig til at foretage en handling - ofte hvor det kræver en betaling af dig.

Du skal derfor som udgangspunkt altid se reklamer som værende kommercielle, da de altid har til formål at få dig til at købe noget eller foretage en forbrugsbasseret handling.

Reklamer der ikke har til formål at få dig til at til at lave en købsbasseret handling er informationsvideoer. Det kan være videoer relateret til folkesundhed. Husk at adskille disse fra diverse reklamer fra NGO'er, hvor de forsøger at få dig til at støtte. Disse er kommercielle, så længe de vil have dig til at bruge penge.

Kommercielle reklamer er derfor det, som du i bund og grund kalder for reklamer.

Tak til avXperten, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Hos avXperten shopper man specielt gerne webcam. Uden støtten fra avXperten kunne denne hjemmeside ikke findes.