Hvad Er Banner?

Forside » Banner » Hvad Er Banner?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 12. November 2020

Tidligere dækkede ordet banner over et flag, hvor enten landet, stammen eller slægtens farver og våbenskjold blev gengivet på. Et banner kan også være en plakat, men i dag bruges ordet banner ofte i forbindelse med visningen af budskaber.

Den øgede digitalisering har ændret forståelsen og bruget af ordet banner. I dag bruges ordet banner i langt de fleste tilfælde til at betegne en reklame på en hjemmeside. Også kaldet for en bannerreklame.

Bannerreklamer - Sådan bruges de

Selvom forståelsen ikke helt er den samme som tidligere, så bruges et banner digitalt stort set på samme måde, som de første bannere blev gjort - nemlig til at visualisere et konkret budskab.

Stort set samtlige hjemmesider har i dag bannere. Oftest i forhold til reklamer for eksterne partnere, men også som reklamer for egne produkter, sider og lignende.

Her kan man klikke sig videre til den konkrete side, der er linket til via banneret. For mange hjemmesider er bannerreklamer et absolut krav til, at de kan tjene penge - både ved at vise bannerne, men også ved at folk klikker på dem.

Det er dog mange bække små, da man sjældent får mange kroner for 1.000 visninger, så der skal klikkes på bannerne - og gerne foretages en handling efterfølgende, for at den hjemmeside, hvor banneret er placeret på, tjener penge på det.