Hvorfor Har Boghandlere En Ugle Som Logo, Og Hvad Betyder Det?

Forside » Logo » Hvorfor Har Boghandlere En Ugle Som Logo, Og Hvad Betyder Det?
Billede af: Pixabay, GDJ
Skrevet d. 20. April 2021

Der er en god grund bag, at boghandlere gør brug af ugler som logo. Først fortæller jeg lige lidt om, hvad uglen har af betydning og bagefter kommer jeg til, hvorfor boghandlere har dem visualiseret på deres butikker eller som maskotter.

Betydning

Uglen har flere forskellige betydning, både gode og dårlige. De bliver for det meste forbundet med vis- og lærdom, fordi uglen har været i centrum med disse verber siden antikken. Fuglen blev her forbundet med gudinden Athena/Minerva.

I visse religioner bliver den dog forbundet med dæmoniske magter og døden, eksempelvis i Jødedommen med heksen Lilit og i Kina, hvor den er en ulykkesfugl.

Boghandlere

Det er dog visdom og lærdom, der har trukket det lange strå i Danmark og det er selvfølgelig også derfor, at boghandlere gør brug af fuglen som figur udadtil. En boghandler er et sted, hvor du netop skal finde lærdom og visdom gennem de store mængder af bøger, de nu har. Det er et sted, hvor du skal blive klogere og lære ud fra de bøger, du køber derinde.

Uglens navn og logo er også blevet brugt hos Gyldendals Uglebøger, som er en serie af meget intellektuelle billigbøger.

Jeg håber, jeg har været med til at gøre dig klogere på, hvad en ugle betyder og hvorfor boghandlere bruger dem.

Dette indlæg er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Hvor du finder et stort sortiment med vielsesringe. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.